Blog

Verslag Microsoft Ignite

Category: Blog

Vorige week heb ik (Tom Kuster) samen met enkele collega’s “The Tour” van Microsoft Ignite in de RAI in Amsterdam mogen bijwonen. Tijdens “The Tour” worden de nieuwste tools en cloud technologieën van Microsoft gepresenteerd.

Allereerst hebben we een presentatie bijgewoond van Aya Tange over de nieuwe features in Microsoft Teams. Teams is het samenwerkingsplatform van Microsoft dat medewerkers het gereedschap geeft om zo effectief mogelijk samen te kunnen werken. Dit geldt ook voor externen. Middels Teams is het simpel om een project op te starten waar externen aan kunnen deelnemen. Enkele belangrijke bestaande features zijn het delen en gezamenlijk bewerken van bestanden, de chat-functionaliteit en de videoconferencing met collega’s en externen.

Daarnaast is het nu ook mogelijk om Team sites aan te maken op basis van een bestaand Team. Dit is ideaal wanneer een organisatie al over een bepaalde Team-layout beschikt die goed werkt.

Hierna kregen we uitleg van Iris Classon over het beperken van kosten binnen Azure. Enkele voorbeelden die ze gaf waren het goed overwegen van de juiste package-sizing bij het aanmaken van een Virtuele Machine (VM) binnen Azure, het instellen van een budget met automatische notificaties om direct op de hoogte gesteld te worden wanneer een Azure abonnement over het budget gaat, het opsporen en verwijderen van ongebruikte Azure onderdelen en het laten ‘snoozen’ van VM’s die in bepaalde tijdsperioden (zoals ’ s-nachts) niet per se middelen hoeven te verbruiken. Ze gaf ook wat minder voor de hand liggende tips zoals het optimaliseren van scripts om deze zo kort mogelijk te laten functioneren (hoe korter, des te goedkoper).

Eén van de andere presentaties die we hebben bijgewoond ging over voorwaardelijke toegang binnen Azure en Office 365. Naast de features waarvan we al wisten dat ze bestonden, zoals toegang tot bedrijfsgevoelige informatie afschermen en het verplichten van meervoudige authenticatie, heeft Microsoft nu ook Azure Sentinel aangekondigd waarmee beheerders inzicht krijgen in de toegang tot Azure en Office 365. Middels Azure Sentinel kan de beheerder zich concentreren op het snel vinden, onderzoeken en verhelpen van bedreigingen zoals grootschalig gefaalde aanmeldingen of het massaal downloaden van bestanden uit SharePoint.

Al met al was The Tour een zeer interessante en leerzame ervaring!

Tom Kuster
System Engineer Compello

Wil je meer weten, dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Laat een bericht achter