Nieuws

Wachtwoord beheer

Category: Nieuws

Voor vrijwel alles is tegenwoordig een wachtwoord nodig. Dat is bijna niet meer te onthouden. Om daarbij te helpen zijn zogenaamde wachtwoord beheer applicaties beschikbaar.

Het wachtwoord stamt uit het internettijdperk toen er nog niet zo veel online diensten waren. Een paar wachtwoorden kon een medewerker nog wel onthouden en in veel gevallen werd voor alles hetzelfde wachtwoord gebruikt. Maar inmiddels hebben we voor tientallen tot soms wel honderden diensten een wachtwoord nodig.

Maar één wachtwoord onthouden

Wachtwoorden die door enorm veel mensen worden gebruikt zijn 123456, password, Welkom01 en qwerty. Dit zijn dan ook vaak de eerste wachtwoorden die bij een hack worden geprobeerd. Maar wat is nu een goed en sterk wachtwoord? Deze bestaat uit de volgende onderdelen:
– Minimaal 12 karakters
– Kleine letters
– Hoofdletters
– Cijfers
– Speciale karakters als !@#$%

Maar hoe ga je dit allemaal onthouden. Zeker nu het aantal diensten waarvoor je een wachtwoord nodig hebt alleen maar meer wordt.

Om dit probleem op te lossen zijn er wachtwoordbeheerders bedacht: om al die wachtwoorden in een digitale kluis op te slaan. Je hebt dan maar één wachtwoord nodig om toegang te krijgen tot al je andere wachtwoorden.

Het grote voordeel hiervan is dat je voor elke dienst een lang en uniek wachtwoord kunt gebruiken dat lastig kan worden gekraakt. Dit betekent dat bij diefstal hiervan de hacker niet bij een andere dienst kan inloggen.

LastPass

Compello levert hiervoor het product van LastPass. LastPass is een online dienst die voor zowel particulieren als bedrijven een kluis beschikbaar stelt. Voor de zakelijke klanten zijn er twee keuze mogelijkheden:
– LastPass Teams
– LassPass Enterprise

LastPass Teams wordt aanbevolen voor bedrijven tot 50 personen. De Enterprise versie is voor bedrijven van grotere omvang.

Integratie

LastPass integreert met verschillende internetbrowsers als Chrome, Microsoft Internet Explorer, Microsoft Edge, FireFox en Opera. Ook is LastPass beschikbaar als mobiele applicatie voor de Apple iPhone en Android smartphones.

In onderstaand overzicht staan de beschikbare functies weergegeven per oplossing van Lastpass.

Meer informatie

Wilt u ook weten op welke wijze Lastpass binnen uw organisatie van toegevoegde waarde kan zijn, neem dan contact met ons op via info@compello.nl. Tevens kunnen wij middels een trial licentie de mogelijkheden van Lastpass laten zien.

Laat een bericht achter