Nieuws

Microsoft 365 security scan

Category: Nieuws

In 5 stappen naar een veilige(re) Microsoft 365 omgeving

Iedere ICT-omgeving staat bloot aan gevaren van buitenaf. Cybercriminelen bedenken steeds nieuwe en slimmere manieren om door digitale muren te breken. En vaak met succes. Dit kan grote impact hebben op jouw organisatie. Daarnaast stelt de bescherming van privacygevoelige data – in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR) – veel eisen aan de beveiliging van je ICT-omgeving. Het dwingt ook om serieus na te denken over beveiligingsbeleid en concrete maatregelen om data (en privacy) binnen het bedrijfsnetwerk beter te beschermen en risico’s te verlagen. Het is belangrijk om je hierbij te realiseren dat een beveiligingsbeleid niet alleen gaat over de techniek, maar ook over de mensen die ermee werken en de manier waarop zij werken (processen). 

Beveiliging versus gebruiksvriendelijkheid
In het verleden heb je de keuze gemaakt voor Microsoft 365. En dat is logisch, want het platform biedt enorm veel functionaliteit en is heel toegankelijk. Maar dit brengt ook juist veiligheidsrisico’s met zich mee. Microsoft 365 biedt veel mogelijkheden om de beveiliging te controleren, aan te scherpen en te bewaken. Tegelijkertijd betekent ‘meer beveiliging’ vaak ‘minder gebruiksvriendelijkheid’. De keuze is dan ook volledig aan jou. Maar weet je als ICT-verantwoordelijke welke mogelijkheden er zijn en hoe je deze moet inrichten?

Microsoft 365 security
Het Microsoft 365 platform is continu in ontwikkeling. Daarom is het belangrijk om de beveiliging periodiek onder de loep te nemen en te kijken of deze nog steeds in lijn is met de eisen en wensen van de organisatie. Wil jij weten hoe veilig jouw Microsoft 365 omgeving is én hoe je deze in de toekomst veilig kunt houden? Wij helpen je in 5 stappen naar een veilige(re) Microsoft 365 omgeving.

Voor het aanvragen van de scan of meer informatie omtrent de verschillende stappen ga naar: https://info.compello.nl/security-scan/

Laat een bericht achter