Nieuws

Compello realiseert hybride cloud bij EMM International

Category: Nieuws

EMM International is recent verhuisd naar een nieuwe locatie vanwege de groei van de organisatie. In het kader van deze verhuizing is een nieuwe IT omgeving ingericht die tevens is voorbereid op verder groei. Compello heeft het volledige traject vanaf het ontwerp tot en met realisatie van de nieuwe hybride cloud omgeving (inclusief verhuizing) voor EMM uitgevoerd.

Voor het ontwerp heeft Compello als uitgangspunt het hybride cloud model gebruikt. Bij dit model wordt gebruik gemaakt van een private cloud in combinatie met een public cloud. Hierbij wordt een deel van de (gestandaardiseerde) diensten afgenomen binnen een public cloud en het overige deel binnen de eigen private cloud. In het geval van EMM is binnen de eigen IT omgeving een private cloud gerealiseerd middels Microsoft Windows Server 2016. De mail functionaliteit is als gestandaardiseerde dienst met Exchange Online vanuit de public cloud van Microsoft afgenomen. Ook is cloud based authenticatie middels Azure Active Directory ingeregeld. Naar gelang de tijd, de benodigde capaciteit of gebruikte applicaties wordt in de toekomst meer vanuit de public cloud afgenomen.

De nieuwe IT infrastructuur is gestandaardiseerd conform marktstandaarden. Hierbij is het uitgangspunt dat software wordt toegepast die de benodigde functionaliteiten ondersteund.

Binnen de private cloud is de IT infrastructuur ingericht op basis van Dell PowerEdge servers in combinatie met een Dell Compellent storage oplossing. Als virtualisatie oplossing is VMware gebruikt waarbij tevens een disaster recovery omgeving is ingericht. Middels deze IT-architectuur is een schaalbare, redundante en hoog beschikbare IT infrastructuur gerealiseerd. De (core) netwerkomgeving is middels Dell PowerConnect switches ingericht. De firewall omgeving is vervangen door een Fortinet Fortigate oplossing. Het draadloze netwerk voor de nieuwe vestiging is ingericht met Fortinet Access Points die naadloos integreren met de Fortinet Firewall omgeving waarmee zowel centrale configuratie als centraal beheer wordt gerealiseerd.

Wilt u ook weten wat Compello voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op via info@compello.nl.

Laat een bericht achter