Nieuws

Compello migreert MapXact naar Microsoft Azure

Category: Nieuws

Compello heeft eind 2018 bij MapXact (onderdeel van Volker Wessels Telecom) een onderzoek uitgevoerd om te bepalen welke route het beste gekozen kan worden om een toekomstbestendige IT omgeving te kunnen realiseren. Binnen dit onderzoek zijn twee scenario’s onderzocht; 1. consolidatie van drie datacenter omgevingen naar één datacenter omgeving en 2. een migratie naar het Microsoft Azure platform

Op basis van de twee beschikbare scenario’s heeft Compello de verschillende voor- en nadelen op een rij gezet inclusief de investeringen en de migratie opties. Uiteindelijk is besloten om een volledige migratie naar het Microsoft Azure platform uit te gaan voeren.

In samenwerking met Volker Wessels Telecom heeft Compello inmiddels een Azure omgeving gerealiseerd waarbinnen de IT omgeving van MapXact wordt geplaatst. De virtuele servers worden op basis van nieuwe baselines binnen Azure geplaatst waarbij vervolgens de benodigde applicaties worden geïmplementeerd. De locaties worden middels VPN verbindingen gekoppeld. Tevens wordt een back-up oplossing geïmplementeerd. Door middel van tooling worden door Compello de gebruikte resources binnen Azure geoptimaliseerd.

MapXact brengt de boven- en ondergrondse omgeving in kaart met laserscanning, grondradar en 360⁰-panorama fotografie. MapXact wil met innovatieve techniek gebieden inzichtelijk maken, zodat sneller, veiliger en goedkoper werk gedaan kan worden.

Wilt u ook weten wat Compello voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op via info@compello.nl.

Laat een bericht achter