Nieuws

Compello implementeert en beheert Microsoft Azure voor Friesland Lease

Category: Nieuws

Friesland Lease maakt gebruik van de Microsoft Azure omgeving voor het aanbieden van een aantal portalen binnen hun organisatie. Compello is gevraagd om deze omgeving in te richten en te beheren. De Azure omgeving bestaat uit een test en acceptatie omgeving, productie omgeving en een Azure SQL managed omgeving. Inmiddels is deze Azure omgeving voor Friesland Lease door Compello gerealiseerd. Tevens is de back-up omgeving ingericht om de beschikbaarheid van deze omgeving te kunnen garanderen.

Compello heeft inmiddels een groot aantal organisaties geholpen met een transitie naar de publieke cloud van Microsoft. Hierbij wordt echter altijd de afweging gemaakt of een volledige Azure omgeving de beste oplossing is, of dat toch beter gebruik gemaakt kan worden van een hybride cloud waarbij zowel resources in een private cloud (een datacenter of op de eigen locatie) als resources in de publieke cloud worden toegepast. Middels de juiste koppelingen tussen deze cloud omgevingen wordt hierbij de meest optimale situatie gecreëerd.

Naast de realisatie van de omgeving gaat Compello tevens het beheer op deze omgeving uitvoeren. Binnen deze managed services dienstverlening vallen de servicedesk ondersteuning, preventief beheer, rapportages en servicemanagement. Bij het gebruik van de Azure omgeving is het verbruik van de resources een belangrijk aandachtspunt. Afhankelijk van de behoeftes en het daadwerkelijk gebruik worden hierbij Azure resources op- en/of afgeschaald.

Friesland Lease is vooroploper in het ontdekken en praktisch toepassen van vernieuwende mobiliteitsoplossingen waarbij de duurzaamste oplossing in mobiliteitsgebruik voor op staat. Zij zijn de eerste organisatie die de Leasefiets aanbieden en hebben veel ervaring met het rijden op groen gas en elektrisch rijden. Friesland Lease is erg ondernemend en probeert altijd het beste maatwerk aan te bieden voor ondernemers.

Wilt u ook weten wat Compello voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op via info@compello.nl.

Laat een bericht achter