Nieuws

Compello doet onderzoek digitaal erfgoed Friesland

Category: Geen categorie

Het Fries historisch en letterkundig centrum Tresoar heeft Compello gevraagd om voor de werkgroep RedBot een vooronderzoek IT uit te voeren. RedBot is de online plek waar informatie gevonden wordt over het digitaal erfgoed Friesland. Er is een project aan de gang waarbij een groot deel van het Fries cultureel erfgoed digitaal wordt gemaakt. Vanaf 2018 kan iedereen online zoeken naar het cultureel digitaal erfgoed Friesland. Denk dan aan oude kaarten uit je regio, museumcollecties, Friese literatuur of films en foto’s. Maar ook notariële aktes, oude juridische stukken en informatie over monumenten.

RedBot is er voor iedereen die meer wil weten over Fries cultureel erfgoed. Bijvoorbeeld inwoners van Friesland, mensen die ooit in Friesland gewoond hebben of geëmigreerd zijn. Tevens is RedBot er voor toeristen en mensen die meer willen weten over Friesland en de Friese cultuur plus professionals die de Friese historie willen ontdekken. RedBot is interessant voor bijvoorbeeld nationale en internationale onderzoekers en journalisten, docenten en wetenschappers, ondernemers in de recreatiesector, ondernemers in de creatieve industrie en historici.

Binnen het project RedBot zijn diverse facetten van belang waaronder de IT component. Compello is gevraagd een vooronderzoek uit te voeren om tot een juiste invulling van de IT component te komen. De werkzaamheden betreffen het inlezen in de beschikbare documentatie, houden van interviews met de betrokken personen en organisaties om tot de juiste afbakening en invulling te komen en de uitwerking voor de realisatie van de IT component.

Wilt u ook weten wat Compello voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op via info@compello.nl.

Laat een bericht achter