Gebruik uw eigen apparaat

Bring your own device (BYOD) is een trend waarbij werknemers een eigen apparaat gebruiken voor de dagelijkse werkzaamheden. BYOD heeft als voordeel dat werknemers snel en efficiënt werken met het device dat ook privé wordt gebruikt. Men is dus bekend met de werking van het device. Het grote nadeel van BYOD is dat beheer en beveiliging vaak te wensen overlaat doordat de IT afdeling geen (of deels) het beheer kan uitvoeren op deze devices.

Compello spreekt liever van SYOD (Select your own device). SYOD zorgt ervoor dat medewerkers zelf kunnen kiezen met welk apparaat ze willen werken. Een budget wordt beschikbaar gesteld waarmee een mobiele telefoon, laptop en/of tablet kan worden aangekocht. Het voordeel hiervan is dat medewerkers kiezen voor een device waar men thuis ook mee kan werken (en dus meer kennis van heeft). Zo zijn uw medewerkers productiever en werken ze op een manier die ze gewend zijn. Daarnaast is de IT afdeling in staat de apparaten te beveiligen en te beheren. Het beheer van deze devices vindt plaats middels Mobile Device Management (MDM).

  • Beheer al u apparaten met een beheeroplossing (Windows, Android en IOS).
  • Zorg ervoor dat al uw apparaten voldoen aan het beveiligingsbeleid van uw bedrijf.
  • Voorzie apparaten van schijfencryptie zodat uw data altijd veilig is.
  • Forceer updates.
  • Wis uw apparaten op afstand bij diefstal.
  • Applicaties kunnen worden uitgerold o.b.v. het juiste gebruikersaccount.

Compello helpt u met het opzetten van het door u gewenste beleid en adviseert u over het gebruik en het beheer van uw devices. Voor meer informatie kunt u onderstaand contactformulier invullen of telefonisch contact met ons opnemen.