A.Vogel

 

Referentie:A.Vogel
Bekend van:Natuurlijke zelfzorgproducten
Aantal medewerkers/werkplekken:110/80
Werkt samen met Compello:Sinds 2013
Uitdaging:IT zelf beheren of uitbesteden?
Oplossing:Compello beheert de IT van A.Vogel en adviseert rond de ontwikkelingen in de IT-markt

A.Vogel benut Compello’s ervaring rond adviseren, implementeren én beheren

Compello: ‘We houden altijd rekening met de verbetercirkel die ICT continu doorloopt.’

De voordelen van IT door Compello laten beheren
In 2013 startte Peter Holstege als manager Finance & Control / IT bij A.Vogel. In dat jaar bestond de IT-afdeling van A.Vogel uit slechts één persoon. Eén helpdeskmedewerker was het aanspreekpunt voor alle vragen vanuit de organisatie, wat niet tot de gewenste resultaten leidde. Ook was er met één helpdeskmedewerker te weinig aandacht voor de IT-ontwikkeling binnen A.Vogel.

Toen zich hetzelfde jaar de mogelijkheid voordeed om met Compello samen te werken en de IT-helpdesk uit te besteden, was de keuze voor Peter Holstege daarom snel gemaakt. Met de expertise die Compello in huis heeft, is het namelijk mogelijk om alle 1e-, 2e- en 3e-lijnsvragen snel en professioneel te laten beantwoorden door medewerkers van de Compello-servicedesk in Zwolle.

De samenwerking tussen A.Vogel en Compello verliep direct goed. Volgens Peter Holstege is dit te danken aan 3 belangrijke punten:
1. Compello voert al het werk naar tevredenheid uit
2. Compello werkt en communiceert op een open en eerlijke manier
3. Compello denkt echt mee met A.Vogel, en stelt diverse scenario’s voor

Ook al kan de servicedesk in Zwolle veel vragen op afstand beantwoorden, toch zorgt Compello ervoor dat er regelmatig een Compello-medewerker ‘over de vloer’ komt bij A.Vogel. Op deze manier leert Compello de bestaande IT-omgeving kennen van A.Vogel, en is er ook direct contact met medewerkers van A.Vogel. Zo kan Compello altijd rekening houden met de wensen vanuit de business, de huidige IT-omgeving en de (verbeter)mogelijkheden. Dit zorgt voor een goede kwaliteit van dienstverlening.

Van de IT beheren naar adviseren over de cloud
In 2017 was het voor A.Vogel zelf nog te vroeg om 100% naar de cloud over te gaan, ook al was het wel duidelijk dat dit op termijn een ‘must’ zou worden. Het wel of niet overgaan naar de cloud, toetst A.Vogel zelf altijd aan 2 criteria:
1. De stabiliteit
2. De kosten en baten

Compello adviseert A.Vogel over de manier waarop kan worden overgegaan naar de cloud, door heel open en eerlijk te communiceren over de voor- en nadelen. Wat is wél interessant om over te zetten? Wat (nog) niet? Daarbij werken 2 zaken heel prettig voor A.Vogel:
1. Compello is in staat om complexe zaken heel helder uit te leggen
2. Compello denkt in scenario’s en heeft een adviserende rol

Door op deze manier te communiceren en samen te werken, kunnen de voor- en nadelen goed worden afgewogen, en is het mogelijk die beslissingen te nemen waar de core business van A.Vogel baat bij heeft.

Compello maakt deel uit van de Hands on Groep en dat levert A.Vogel voordelen op. Peter Holstege: ‘Hands on is een grotere club met nóg meer kennis en ervaring in huis. Het is goed dat Compello toch vanuit het eigen label en lokaal blijft werken, en dat daarin niets verandert. Compello heeft op de achtergrond zeker baat bij de uitbreiding van de kennis en ervaring, wat A.Vogel uiteindelijk ook weer voordelen biedt.’