Nieuws

Compello realiseert nieuwe IT omgeving VanWonen

VanWonen Vastgoedontwikkeling is een afsplitsing van de BAM-dochter AM in Noordoost Nederland. Als gevolg van deze afsplitsing dient een eigen IT omgeving te worden gerealiseerd. Tevens dient de migratie van data, mail, applicaties en werkplekken plaats te vinden naar de nieuwe IT omgeving van VanWonen. Compello heeft hiervoor een IT architectuurplan gemaakt en voert de implementatie en migratie uit.

Compello realiseert nieuwe IT omgeving VanWonen

Compello heeft de nieuwe IT omgeving van VanWonen gebaseerd op het hybride cloud model. Hierbij worden delen van de IT infrastructuur in een private cloud in een extern datacenter geplaatst en delen binnen de Microsoft publieke cloud (Azure en Office 365). Hiermee wordt flexibiliteit naar de toekomst toe gerealiseerd. Zodra applicaties in een Software as a Service (SAAS) model beschikbaar komen, worden deze applicaties uit de private cloud gemigreerd naar de publieke cloud.

Mobiliteit en daaruit voortvloeiend het altijd en overal kunnen benaderen van applicaties, is voor VanWonen erg belangrijk. De IT architectuur is ook ontworpen met deze eis als uitgangspunt. Microsoft Surface devices worden ingezet als werkplek om de mobiliteit optimaal te realiseren. Middels mobile device management via Microsoft Intune worden alle (mobiele) devices beheerd. 

Na realisatie en migratie van de nieuwe IT omgeving zal Compello tevens de managed services dienstverlening voor VanWonen verzorgen. Het ontzorgen van VanWonen is de belangrijkste taak van de IT specialisten van Compello. 

De managed services dienstverlening bestaat uit de volgende componenten:

  • Telefonische en remote ondersteuning door onze IT specialisten;
  • 24 x 7 monitoring van de IT infrastructuur middels onze geavanceerde monitoring oplossing;
  • Werkplekbeheer.

Wilt u ook weten wat Compello voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op via info@compello.nl.