Nieuws

Compello implementeert Microsoft Intune bij het HCO

Het Historisch Centrum Overijssel (HCO) heeft Compello gevraagd om bij haar organisatie Microsoft Intune te implementeren voor de uitrol en het beheer van mobiele devices. Door het gebruik van steeds meer mobiele apparaten zoals tablets en smartphones is de behoefte ontstaan om hier op een uniforme, schaalbare en beheerbare wijze mee om te gaan. Compello heeft inmiddels ruime ervaring met dit soort oplossingen.

Compello implementeert Microsoft Intune bij het HCO

Microsoft heeft met haar Cloud First, Mobile first een duidelijke strategie en toekomstvisie op Cloud en mobiel werken. Om veilig en op elk apparaat te kunnen werken heeft Microsoft de Enterprise Mobility Suite (EMS). Deze suite bestaat uit een aantal gecombineerde Microsoft producten die gezamenlijk zorg dragen voor een beveiligde en eenvoudige werkplek voor medewerkers. Eén van de onderdelen van deze suite is Microsoft Intune die bij het Historisch Centrum Overijssel wordt geimplementeerd.

Microsoft Intune biedt functies voor het beheer van mobiele apparaten, toepassingen en pc-beheer vanuit de cloud. Met Intune kan het HCO haar medewerkers vrijwel overal en op vrijwel elk apparaat toegang verschaffen tot bedrijfstoepassingen, gegevens en bronnen en tegelijkertijd bedrijfsgegevens beveiligen. Microsoft Intune bestaat uit drie onderdelen:

Mobile Device Management
Het beheer van mobiele apparaten wordt gerealiseerd middels Mobile Device Management (MDM). Door de toegenomen aantallen en grotere diversiteit aan persoonlijke apparaten en bedrijfsapparaten die vandaag de dag in organisaties worden gebruikt, wordt het voor IT-afdelingen steeds moeilijker om de bedrijfsgegevens te beveiligen. Met Intune wordt de complexiteit beperkt tot een minimum door het mobiele apparaat beheer via de cloud met geïntegreerde beveiligings- en nalevingsfuncties te realiseren. 

Mobile Application Management
Het beheer van mobiele applicaties wordt gerealiseerd middels Mobile Application Management (MAM). Medewerkers hebben toegang tot bedrijfstoepassingen, -gegevens en -bronnen nodig vanaf hun eigen mobiele apparaten. Intune pakt deze uitdaging aan door de beheerbaarheid en gegevensbescherming direct in de mobiele Office-apps te bouwen die de medewerkers gebruiken en het meest vertrouwd mee zijn. Intune biedt tevens de flexibiliteit om deze functies uit te breiden naar branchespecifieke applicaties en om een veilige weergave van inhoud mogelijk te maken.

PC-beheer
Naarmate in de bedrijfsomgeving meer verschillende apparaten worden gebruikt, wordt het beheer ervan lastiger. Intune biedt een uitgebreide beheeroplossing via één beheerconsole waarmee uiteenlopende apparaten kunnen worden beheerd waaronder ook pc´s en laptops. Hiermee wordt een compleet geïntegreerde beheeroplossing gerealiseerd voor de werkplekken.

De overige componenten naast Intune binnen de Microsoft Enterprise Mobility Suite zijn:

  • Microsoft Active Directory Premium;
  • Microsoft Azure Rights Management Premium;
  • Advanced Threat Analytics.

Naast de implementatie van de Intune oplossing levert Compello een groot aantal Microsoft Surface 4 modellen. Hiermee is het HCO verzekert van een optimale mobiele ervaring.

Wilt u weten wat Compello voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op via info@compello.nl