Nieuws

 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT.

Volg ons ook op Twitter, LinkedIn en Facebook.

 • Het Historisch Centrum Overijssel (HCO) verandert continue om optimaal haar omgeving te kunnen bedienen. Het HCO had de behoefte om ook de IT omgeving beter te laten aansluiten op deze veranderingen. Hierbij gebruik makend van de laatste mogelijkheden op IT gebied. Compello heeft in dit proces als eerste een IT notitie opgesteld waarin is beschreven welke mogelijkheden er momenteel zijn op IT gebied. Tijdens gezamenlijke gesprekken is vervolgens de optimale samenstelling van de mogelijkheden gekozen.

  Lees meer
 • Compello GDPR Quickscan

  donderdag 22 februari

  Op 25 mei 2018 treedt de GDPR, General Data Protection Regulation, in werking. De EU heeft op 27 april 2016 de definitieve versie gepubliceerd van deze wetgeving, die er in de eerste plaats is gekomen voor de bescherming van privégegevens. Onder privégegevens wordt verstaan alle data die kan worden gelinkt aan een individu, zoals bijvoorbeeld bankkaartgegevens, paswoorden, financiële gegevens, medische en sociale gegevens. Met deze nieuwe wetgeving wil de EU in de eerste plaats de burgers meer controle geven over hun persoonlijke data. Een tweede belangrijk doel is de verdere ondersteuning van de digitale economie.

  Lees meer
 • Compello heeft bij een grote kinderopvangorganisatie 700 Microsoft Surface devices geïmplementeerd. Deze implementatie is onderdeel van de door Compello opgestelde IT roadmap. Hiermee krijgen de medewerkers een device waarmee op een flexibele wijze op elke plek de benodigde applicaties benaderd kunnen worden.

  Lees meer
 • Compello is per 1 december een nieuw partnerschap aangegaan met Myler voor het sourcen van IT-professionals en het verzorgen van contractbeheer. Daarnaast maakt Compello deel uit van een groep strategische partners die door een uniek netwerk elkaar helpen te blijven innoveren en groei te stimuleren.

  Lees meer
 • Iedere organisatie wil voorkomen dat vertrouwelijke informatie ‘letterlijk’ op straat komt te liggen. Afgeschreven hardware heeft vaak geen prioriteit of er is nog niets mee gedaan omdat er angst bestaat dat gevoelige data in verkeerde handen valt. Compello adviseert gebruik te maken van een datawipe dienst waarbij de data op de datadrager met specifieke software verwijderd wordt.

  Lees meer
 • Inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Dat gebeurt vele malen per dag voor allerlei verschillende diensten. Om al deze wachtwoorden te onthouden worden vaak wachtwoordapplicaties gebruikt, worden gebruikersnamen en wachtwoorden opgeschreven of worden te simpele wachtwoorden gebruikt voor bedrijfskritische applicaties. Het zou echter veel praktischer zijn wanneer er een oplossing is waarmee de gebruiker slechts één keer goed beveiligd in hoeft te loggen. Dat kan middels identity management in combinatie met single sign-on.

  Lees meer
 • Pointeast (onderdeel van Compello) gaat voor het Historisch Centrum Overijssel een nieuw Intranet bouwen op basis van SharePoint Online. Hierbij wordt gestart met de realisatie van een Document Management Systeem (DMS) binnen het nieuwe Intranet.

  Lees meer
 • Na afronding van de opgestelde plannen in het kader van de toekomstbestendige IT infrastructuur voor een groep basisscholen heeft Compello tevens de opdracht gekregen om de volgende stappen uit te voeren. Als eerste vervolgstap zijn detailontwerpen opgesteld voor de nieuwe IT infrastructuur. Na afronding en goedkeuring van de detailontwerpen is een demo omgeving (POC) opgesteld om de functionaliteiten en werkwijze zoals beschreven in de detailontwerpen te realiseren.

  Lees meer
 • Pointeast (onderdeel van Compello) ondersteunt inmiddels geruime tijd de Gemeente Zwolle bij haar Microsoft SharePoint werkzaamheden (zowel op het gebied van beheer, projecten als trainingen). Deze inzet is recent wederom verlengd, zodat Gemeente Zwolle langere tijd gebruik kan maken van onze SharePoint specialisten.

  Lees meer
Archief