Nieuws

Bibliotheek Kampen kiest voor Desktop as a Service

Bibliotheek Kampen maakte gebruik van een eigen on-premise IT omgeving. De wens voor de toekomstige IT omgeving was om deze als nutsvoorziening af te nemen. Alle medewerkers moesten zowel thuis als op kantoor kunnen beschikken over een volledige desktop met standaard functionaliteiten zoals email, Office, Internet browser en printing. Ook het gebruik van tablets was een vereiste.

Bibliotheek Kampen kiest voor Desktop as a Service

Compello heeft de hosted dienst "Desktop as a Service" (DaaS) geimplementeerd bij de bibliotheek Kampen. Hosted desktop biedt het gemak van een standaard Microsoft Office gebaseerde online kantoorwerkplek zonder lokale installatie van de software. Zo kan overal worden gewerkt en op vrijwel elk computerapparaat. 

Door een abonnement te nemen op de hosted desktop is bibliotheek Kampen verzekerd van een up-to-date en veilige werkplek met de vertrouwde software voor haar medewerkers. Met deze dienst bespaart bibliotheek Kampen veel onderhoudskosten en verhoogt het gebruiksgemak. Tevens wordt het beheer van de IT omgeving volledig verzorgd door Compello.