Nieuws

Business Case Biohorma

Biohorma is het gezondste bedrijf van Nederland. Het bedrijf is toonaangevend op het gebied van natuurlijke gezondheidsvoorlichting en (genees)middelen, met als grootste merk A. Vogel. IT dienstverlener Compello is inmiddels sinds lange tijd de vaste IT-partner van Biohorma en begeleidt Biohorma bij hun IT vraagstukken en ontwikkelingen.

Business Case Biohorma

De samenwerking begon een aantal jaren geleden bij Biohorma met de optimalisatie van hun IT-infrastructuur. Na dit traject samen gerealiseerd te hebben is Compello gestart met (proactieve) beheerondersteuning en werkplekbeheer. Vóór deze samenwerking met Compello had Biohorma haar IT omgeving volledig in eigen beheer.

In een interview met Peter Holstege, manager Finance en ICT bij Biohorma, vertelt Holstege dat voor Biohorma IT steeds belangrijker wordt. ‘’Bij ons nam het dagelijks IT beheer veel tijd in beslag en onze IT werd steeds complexer’’. Biohorma heeft vervolgens eerst intern aan haar medewerkers gevraagd hoe zij naar IT kijken. Hieruit kwam naar voren dat IT gewoon moet werken en dat de dagelijks gebruikte applicaties altijd beschikbaar moeten zijn. “Wij stonden voor de vraag om een gedeelte van de IT uit te besteden aan een derde partij. Hierin kon Compello voor ons de juiste oplossing bieden."

Biohorma heeft vervolgens in samenwerking met Compello een IT beheerorganisatie opgezet. De focus ligt erop om kleine problemen eerst zelf op te lossen voordat contact wordt gemaakt met Compello. “De huidige communicatie tussen Biohorma en Compello, op basis van eerste en tweede lijns ondersteuning, verloopt erg goed en zijn wij erg tevreden. In de toekomst willen we blijven kijken naar verbeteringen waarin de werkprocessen van Biohorma optimaal worden ondersteund.”

De visie van Biohorma is dat “ IT gewoon moet werken”. Ook wil men op den duur de IT naar de cloud migreren.  Volgens Holstege zijn er zeker voordelen te behalen wanneer Biohorma alles in de cloud onderbrengt en dit vanuit één centraal punt beheert. Dit maakt IT-beheer vele malen efficiënter. “Wij zien ook de verschuiving naar de cloud, maar wij willen op dit moment de kennis nog in huis houden. De samenwerking met Compello verloopt erg goed. Voor nu hebben wij nog genoeg kennis in huis om onze IT infrastructuur binnen de eigen muren te houden.”

Compello heeft inmiddels vele jaren kennis en ervaring met het toepassen van IT oplossingen binnen organisaties vergelijkbaar met Biohorma. Door deze kennis en kunde toe te passen, en omdat er een duidelijke visie op IT is, kunnen wij organisaties helpen om IT ondersteunend aan de business te maken.

Wilt u als organisatie ook dat wij u hiermee helpen, neem dan contact met ons op!