Nieuws

Compello moderniseert de Exchange omgeving bij Historisch Centrum Overijssel

Historisch Centrum Overijssel heeft Compello gevraagd om de Exchange omgeving te moderniseren. 

Compello moderniseert de Exchange omgeving bij Historisch Centrum Overijssel

De Windows server omgeving van Historisch Centrum Overijssel is recentelijk nog gemoderniseerd en gemigreerd naar Microsoft Windows server 2012. De aanwezige Microsoft Exchange 2010 e-mail omgeving werd hierop niet meer ondersteund en vereiste een migratie naar Microsoft 2013. Het resultaat van de migratie is een toekomstige, uniforme, stabiele en beheersbare omgeving.

Het Historisch Centrum Overijssel is het informatiecentrum voor de geschiedenis van de provincie Overijssel. Archieven, boeken, prenten, kranten, kaarten, foto's, films, video's en geluidsopnames vertellen het verhaal van Overijssel van de Middeleeuwen tot nu.

Het Historisch Centrum Overijssel is ontstaan uit een fusie van het voormalige Gemeentearchief van Zwolle en het voormalige Rijksarchief van Overijssel. In 2001 zijn de archieven samengevoegd en ondergebracht in het huidige pand aan de Van Wevelinkhovenstraat in Zwolle. Met circa 100 vrijwilligers en 30 medewerkers is het Historisch Centrum Overijssel druk bezig om de archieven te onderhouden, uit te breiden en zo toegankelijk mogelijk te maken voor het publiek.

www.historischcentrumoverijssel.nl