Nieuws

Communicatieplatform voor de GGD IJsselland

De GGD IJsselland bouwt voor gemeenten in Overijssel aan de publieke gezondheid. Efficiënte communicatie is hierbij uiteraard van groot belang.
Your sky, onderdeel van Compello, heeft hiervoor een Microsoft Lync Server 2010 ingericht ter vervanging van de Lotus Sametime applicatie. Vervanging van Lotus door Exchange was onderdeel van de modernisering van de IT omgeving van GGD IJsselland. Met de inzet van Lync is een beveiligde, gebruiksvriendelijke Chat-omgeving gerealiseerd.

Communicatieplatform voor de GGD IJsselland

De GGD maakte hiervoor al in Outlook 2010 en Outlook Web App gebruik van chatfunctionaliteit en beschikbaarheidsinformatie. De keuze voor Lync is gebaseerd op de aanwezigheid van integratiemogelijkheden met Exchange 2010 en Outlook 2010. Hierbij valt te denken aan de beschikbaarheids-informatie en de mogelijkheid om snel te kunnen reageren op een mailbericht met behulp van de Lync cliënt en de Outlook Web Access cliënt. De omgeving is in gebruik genomen door 300 gebruikers, die intern berichten willen sturen en de beschikbaarheidsinformatie willen inzien. In de nabije toekomst wil men ook de mogelijkheden onderzoeken om Lync buiten het eigen netwerk te gebruiken. Hierbij wordt gedacht aan externe netwerken zoals op brandweerkazernes en de werkplekken van de functionarissen van de Veiligheidsregio’s.