Nieuws

Desktop as a Service voor zorgorganisatie Maasduinen

Maasduinen, een organisatie die zich richt op zorg en welzijn van ouderen, maakt gebruik van Desktop as a Service van Compello. De ‘werkplek uit de muur’ (cloud computing) is momenteel sterk in opmars en blijkt een uiterst efficiënte en kostenbesparende manier van IT-gebruik.

Desktop as a Service voor zorgorganisatie Maasduinen

De stichting heeft momenteel vijf zorglocaties in de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand. Al deze locaties bieden ouderen mogelijkheden op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Na een zorgvuldig onderzoek door Compello’s dochter YourSky® is gekozen om de medewerkers een schaalbare en gepersonaliseerde desktop aan te bieden, met de benodigde (zorg-)applicaties.  Hiermee heeft Maasduinen alle functionaliteit vanuit het veilige en hoog beschikbare datacenter van Compello. De voordelen van deze manier van werken zijn evident. Altijd de gewenste functionaliteit, geen hoge upfront investering en geen eigen beheer van servers, werkplekken en licenties. Tegen een vaste prijs per werkplek per maand.

Cloud Computing is volwassen geworden. Onderzoeksbureau Gartner verwacht dat private clouds een belangrijke impact zullen hebben op de manier waarop IT diensten geleverd gaan worden. Compello heeft de afgelopen maanden diverse klanten mogen aansluiten. De verwachting is dat de komende jaren het beheergemak en de lagere kosten zullen leiden tot snelle acceptatie van cloud binnen bedrijven en instellingen.

Dankzij de overname van VITA Zorg door Maasduinen is het aantal gebruikers van het Compello DAAS concept uitgebreid. Inmiddels heeft iedere medewerker van Stichting Maasduinen met een eigen werkplek de beschikking over een eigen desktop uit het datacenter. Via deze dekstop kan de gebruiker specifieke applicaties elders in het land benaderen en gebruiken. Altijd veilig en snel beschikbaar.