Nieuws

IT als nutsvoorziening voor Historisch Centrum Overijssel

De fundamenten van het Historisch Centrum Overijssel werden gelegd in 1838 en 1858, toen het voormalige Gemeentearchief van Zwolle en het voormalige Rijksarchief van Overijssel de officiële beheerders van Zwolse en Overijsselse archieven en collecties werden.

IT als nutsvoorziening voor Historisch Centrum Overijssel

In 2001 fuseerden deze instellingen en ontstond het Historisch Centrum Overijssel.Net als alle provinciale archiefinstellingen draagt het Historisch Centrum Overijssel (wettelijke) verantwoordelijkheid voor het beheren, behouden en toegankelijk maken van archieven.

De huidige hardware infrastructuur van Historisch Centrum Overijssel was aanleiding om IT als nutsvoorziening te bespreken.
Compello heeft geadviseerd om de huidige Backoffice (servers) van Historisch Centrum Overijssel te plaatsen in ons Datacenter en een contract af te sluiten op de dienst Hosted Desktop. Het contract voorziet o.a. in het faciliteren van Storage capaciteit, Rackspace, Firewall en Beheer en Onderhoud. Deze constructie legitimeert het gebruik van eigen licenties binnen een Hosted dienst. HCO valt namelijk onder de educatieve regeling voor de aanschaf van licenties en kan deze voordelig aanschaffen.
In het Compello datacenter worden door HCO aangeschafte blade servers geplaatst.

Met deze oplossing is men verzekerd van een altijd up-to-date werkende kantoorautomatiseringsomgeving tegen minimale kosten.

Wilt u meer weten over onze DAAS diensten neem dan contact met ons op via 038-4555170.