Nieuws

Compello vervangt firewall omgeving Koskamp

Compello is al geruime tijd de IT partner van Koskamp. Eén van de doelstellingen van dit IT partnership is het up-to-date houden van de IT infrastructuur, zodat de organisatie optimaal ondersteund wordt in haar bedrijfsprocessen. In het kader hiervan heeft Compello geadviseerd om de firewall omgeving te moderniseren. 

Compello vervangt firewall omgeving Koskamp

Er is een tijd geweest dat een eenvoudige firewall voldoende was om de IT infrastructuur te beveiligen tegen bedreigingen. Echter de aanvallen worden steeds talrijker en de toegepaste methodes inventiever. Tegenwoordig worden aanvallen uitgevoerd waarbij schadelijke code in onschuldig lijkende berichten en protocollen wordt geplaatst. Een traditionele firewall detecteert deze zaken niet. 

Inmiddels worden ‘NextGen firewalls’ toegepast. Deze intelligente firewalls bekijken netwerkprotocollen niet alleen aan de buitenkant maar inspecteren ook de inhoud ervan. Op deze manier wordt kwaadaardige code herkend die ogenschijnlijk afkomstig is van een onschuldige toepassing. Dit type firewall is een voorwaarde om het netwerk echt te beveiligen. 

Compello heeft inmiddels ruime ervaring met de implementatie van dit type firewall omgevingen. Binnen de IT infrastructuur van Koskamp wordt dit type geïmplementeerd in een hoog beschikbare en schaalbare configuratie.

Wilt u ook weten wat Compello voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact op via sales@compello.nl