Nieuws

Heeft uw organisatie ook last van het Cryptovirus ?

Veel organisaties zijn meerdere malen geïnfecteerd geraakt met het Cryptolocker virus. Compello heeft ruime ervaring met de procedure voor het oplossen van problemen gerelateerd aan het Cryptolocker virus. Deze procedure is echter verschillend per organisatie. Wij adviseren dan ook om een calamiteitenprocedure voor een organisatie op te stellen, zodat de doorlooptijd voor het oplossen van de problemen geminimaliseerd wordt. Met een uitgedacht stappenplan kunnen we hiermee preventieve acties doorvoeren.

Heeft uw organisatie ook last van het Cryptovirus ?

Het Cryptolocker virus komt binnen via een email en vormt een grote bedreiging voor de continuiteit van de organisatie. In de meeste gevallen raakt een werkplek besmet via een email waarbij een gebruiker een kwaadaardige bijlage heeft geopend. De email is bijna niet van echt te onderscheiden, waarmee veel gebruikers onbewust het virus binnenhalen. Na besmetting met het Cryptolocker virus worden alle gebruikersbestanden versleuteld. Het virus besmet niet alleen lokale bestanden, maar ook usb-sticks, netwerkbestanden en cloud diensten.

Het Cryptolocker virus is de eerste "variant" van een nieuwe generatie kwaadaardige software. Cryptolocker verlegt de lat voor virusbouwers en kan dienen als referentiemodel voor andere virusontwikkelaars. Een goede bescherming tegen het Cryptolocker virus vergt een beveiligingsmodel over verschillende lagen. Een echte uitdaging op security gebied. Het volledig uitsluiten van dit virus is met de huidige oplossingen in de markt nog niet mogelijk gebleken.

We hebben de ervaring dat veel organisaties niet beschikken over een calamiteitenprocedure bij een virusinfectie en het algemene securitybeleid hieromtrent. Bij de infectie van bijvoorbeeld het Cryptolocker virus duurt het gemiddeld tussen de vier en acht uur voordat de omgeving weer vrij van het virus is. Dit in verband met het traceren van de bron, de schade inventariseren en het restoren van een back-up, hetgeen noodzakelijk is.

Compello heeft ruime ervaring met het opstellen van procedures volledig op maat gemaakt voor een organisatie inclusief het opstellen van preventiemaatregelen. Mocht u hier behoefte aan hebben, neem dan contact met ons op via info@compello.nl.