Nieuws

Biohorma kiest voor Backup as a Service van Compello

De huidige backup voorzieningen bij Biohorma waren niet meer toereikend. Onvoldoende opslagcapaciteit was beschikbaar en er diende een investering in een nieuwe backup oplossing plaats te vinden. Biohorma stond hierbij voor de keuze óf een traditionele on premise oplossing te kiezen óf een backup oplossing als dienst af te nemen. Hierbij heeft Biohorma gekozen voor de "Backup as a Service" dienstverlening van Compello.

Biohorma kiest voor Backup as a Service van Compello

Steeds meer bedrijven kiezen voor een volledige backup in de cloud of een hybride oplossing. Een backup in de cloud heeft veel voordelen t.o.v. de traditionele backup. Het is oa. betrouwbaarder en eenvoudiger in gebruik dan tape back-up. Met name de recovery is vele malen efficiënter dan traditionele backup methodes. Compello heeft deze dienstverlening inmiddels gerealiseerd middels de professionele software oplossing van Veeam. 

Met Veeam Cloud Connect wordt de backup infrastructuur eenvoudig uitgebreid naar de cloud. Het biedt een volledig geïntegreerde, veilige en efficiënte manier om backups naar een offsite backup locatie te verplaatsen. Hierdoor worden eigen investeringen in de IT infrastructuur geminimaliseerd.

Backup & Disaster recovery

De Backup as a Service dienstverlening van Compello is gebaseerd op een volledige backup van data én IT systemen. In tegenstelling tot vele online backup aanbieders, die alleen een backup van de data maken. Maar wat als er een systeemcrash is of een server het doelwit is van een hacker? Alleen een data restore is dan niet voldoende, omdat de bedrijfskritische systemen zelf niet bruikbaar zijn.

De Backup as a Service dienstverlening van Compello is uit te breiden met een disaster recovery dienstverlening. Automatisch worden alle wijzigingen van de IT omgeving gesynchroniseerd naar onze datacenter omgeving. Dit proces wordt continue in de gaten gehouden en dagelijks gerapporteerd. Waar nodig wordt direct ingegrepen door onze specialisten. Daardoor bent is men elke dag weer verzekerd van een gegarandeerde backup. En nog belangrijker: als het mis gaat, is de organisatie weer snel operationeel met zowel de data als de IT systemen. Dat is de continuïteit die elke bedrijf nodig heeft.